top of page
IMG_20200726_150223.jpg

O meni

Moje ime je Irena Šimić, imam 44 godine, evropski akreditovanu diplomu iz geštalt psihoterapije, sertifikat iz primenjene psihologije (propedevtike) i master diplomu iz istorije umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Verujem da je svaka osoba na planeti rođena s kapacitetom da živi odgovoran i ispunjen život. Znam da svako ljudsko biće ima potencijala za radost, rast i razvoj, kao što znam i da negostoljubiva i nepodržavajuća sredina ne dozvoljava da se ovi potencijali u potpunosti razviju. U nedostatku hranljivih i negujućih odnosa oni ostaju uspavani. 

Moja želja kao psihoterapeutkinje i drugog ljudskog bića je da svojim klijentima obezbedim jedan takav podržavajući, hranljiv i bezbedan odnos u kome se neće plašiti ili stideti da se pokažu, da mi dopuste da ih upoznam i da na taj način bolje upoznaju sebe same. Svesnost o tome ko smo, šta su naše želje, naši strahovi i ograničenja, neophodna je za promene koje želimo da napravimo u životu, ali ne i dovoljna.

Ono što osoba na terapiji vrlo brzo shvati je sledeće: prevazilaženje spoljašnjih i unutrašnjih ograničenja na putu rasta i razvoja, ne znači jednostavno savladavanje prepreka i neprestano napredovanje, već pre svega prihvatanje onoga što jeste - onoga ko jesi.

O meni: About Me
bottom of page